BiH

Savjet ministara danas o migrantskoj krizi

Savjet ministara danas o migrantskoj krizi
Foto: Ilustracija | Savjet ministara danas o migrantskoj krizi
Srna

SARAJEVO - Savjet ministara razmatraće danas informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata i informaciju u vezi sa stanjem bezbjednosti u BiH u kontekstu pojačane migrantske krize, po zaključku ove institucije i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Na dnevnom redu sjednice nalazi se i informacija o odgovoru Evropske komisije na upućenu molbu za razmatranje pomoći EU BiH u vezi sa migrantskom krizom, objavljeno je na sajtu Savjeta ministara.

Pred ministrima će se naći Nacrt odluke o ratifikovanju amandmana na ugovor o kreditu za Projekat izgradnje postrojenja za desumporizaciju gorivih gasova za Termoelektranu "Ugljevik" u vezi sa produženjem roka isplate između BiH i Japanske agencije za međunarodnu saradnju.

Na sjednici će biti razmotrena informacija o sprovedenim aktivnostima na rješavanju pitanja trajnog smještaja sjedišta Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH i organizacione jedinice u Banjaluci.

Biće razmatran i novi tekst Nacrta zakona o policijskim službenicima BiH.

Savjet ministara razmotriće Prijedlog individualnog partnerskog akcionog plana BiH za period 2017-2019. godina i godišnji izvještaj o ekonomskim trendovima u 2017. godini.

Na dnevnom redu sjednice je informacija o realizovanju izgradnje graničnog prelaza Svilaj.

Pred ministima će se naći Nacrt sporazuma o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom, sa osnovama za zaključivanje ovog sporazuma.

Biće razmatran i Prijedlog odluke o usvajanju politike plata i naknada u institucijama BiH za period 2019-2022. godina i Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun plate zaposlenima u institucijama BiH za 2019. godinu.

Sjednica Savjeta ministara zakazana je za 11.30 časova.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije