BiH

Savjet ministara danas o migrantskoj krizi

Savjet ministara danas o migrantskoj krizi
Foto: Ilustracija | Savjet ministara danas o migrantskoj krizi
Srna

SARAJEVO - Savjet ministara razmatraće danas informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata i informaciju u vezi sa stanjem bezbjednosti u BiH u kontekstu pojačane migrantske krize, po zaključku ove institucije i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Na dnevnom redu sjednice nalazi se i informacija o odgovoru Evropske komisije na upućenu molbu za razmatranje pomoći EU BiH u vezi sa migrantskom krizom, objavljeno je na sajtu Savjeta ministara.

Pred ministrima će se naći Nacrt odluke o ratifikovanju amandmana na ugovor o kreditu za Projekat izgradnje postrojenja za desumporizaciju gorivih gasova za Termoelektranu "Ugljevik" u vezi sa produženjem roka isplate između BiH i Japanske agencije za međunarodnu saradnju.

Na sjednici će biti razmotrena informacija o sprovedenim aktivnostima na rješavanju pitanja trajnog smještaja sjedišta Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH i organizacione jedinice u Banjaluci.

Biće razmatran i novi tekst Nacrta zakona o policijskim službenicima BiH.

Savjet ministara razmotriće Prijedlog individualnog partnerskog akcionog plana BiH za period 2017-2019. godina i godišnji izvještaj o ekonomskim trendovima u 2017. godini.

Na dnevnom redu sjednice je informacija o realizovanju izgradnje graničnog prelaza Svilaj.

Pred ministima će se naći Nacrt sporazuma o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom, sa osnovama za zaključivanje ovog sporazuma.

Biće razmatran i Prijedlog odluke o usvajanju politike plata i naknada u institucijama BiH za period 2019-2022. godina i Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun plate zaposlenima u institucijama BiH za 2019. godinu.

Sjednica Savjeta ministara zakazana je za 11.30 časova.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije