BiH

Savjet ministara dao saglasnost za gradnju graničnog prelaza Bratunac–Ljubovija

Savjet ministara dao saglasnost za gradnju graničnog prelaza Bratunac–Ljubovija
Foto: N.N. | Vijeće ministara dao saglasnost za gradnju graničnog prijelaza Bratunac–Ljubovija

SARAJEVO - Savjet ministara BiH dao je saglasnost Upravi za indirektno oporezivanje BiH za potpisivanje Ugovora o pravu građenja s Vladom Republike Srpske u cilju izgradnje graničnog prelaza Bratunac – Ljubovija uz obavezu dostavljanja Savjetu ministara BiH kompletne prateće dokumentacije.

Kako je saopšteno iz Savjeta ministara, ovim ugovorom Uprava za indirektno oporezivanje dobija pravo građenja bez naknade na graničnom prelazu Bratunac – Ljubovija na period dok postoji njena potreba za objektima na zajedničkom graničnom prelazu Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Na ovaj način riješeno je jedno od važnih pitanja za nastavak realizacije ovog projekta koji od početka ima podršku Savjeta ministara BiH.    

U prilog tome ide činjenica da je Savjet ministara BiH osigurao 11 miliona KM za izgradnju ovog graničnog prelaza, a prethodno je sa Vladom Republike Srbije potpisan Sporazum o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Drine s pratećim putnim objektima na lokaciji Bratunac – Ljubovija.

Savjet ministara još jednom iskazuje opredjeljenje za potpuno provođenje sporazuma o graničnim prelazima i pograničnom saobraćaju s Republikom Srbijom te će Ministarstvo bezbjednosti BiH ponovo od nadležnih organa Republike Srbije zatražiti da imenuju predstavnike u zajedničku komisiju za provođenje ovih sporazuma.    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije