BiH

Pratite nas na Google news

Savjet ministara o grantu vrijednom pet miliona evra

Savjet ministara o grantu vrijednom pet miliona evra
Foto: Nedžad Uglješa | Savjet ministara o grantu vrijednom pet miliona evra
Srna

SARAJEVO - U Sarajevu je počela sjednica Savjeta ministara na kojoj će biti razmatran nacrt sporazuma o grantu vrijednom pet miliona evra za smanjenje posljedica virusa korona za mala, srednja i mikropreduzeća putem Evropskog fonda za BiH.

Na predloženom dnevnom redu je i razmatranje izvještaja o izvršenju budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za prvu polovinu ove godine, kao i informacija Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara o stanju u oblasti migracija u BiH za jun, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Ministri će razmatrati i prijedlog odluke o izmjeni odluke o raspodjeli međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje u opremi i drugim sredstvima.

Na prijedlog Direkcije za ekonomsko planiranje predviđeno je razmatranje informacije o fiskalnoj održivosti BiH, ekonomskim trendovima u BiH u periodu januar-mart, te informacije o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar-jun.

Ministarstvo odbrane predlagač je informacije o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2021. godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije