BiH

Savjet ministara skinuo sa dnevnog reda Godišnji plan za NATO

Savjet ministara skinuo sa dnevnog reda Godišnji plan za NATO
Foto: Anadolija | Savjet ministara skinuo sa dnevnog reda Godišnji plan za NATO

SARAJEVO –Savjet ministara skinuo je sa dnevnog reda današnje sjednice prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, a čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, saznaju "Nezavisne"

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić ocijenio je juče za za Srnu da bi Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, trebalo da bude vraćen ovoj komisiji na usaglašavanje.

Ovaj prijedlog skinut je sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara održane 27. decembra.

Mektić je tada izjavio da su, prilikom utvrđivanja dnevnog reda sjednice, ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak i on bili za to da se o ovoj tački ne raspravlja.

On je kao razlog za to naveo da nisu ispunjeni formalnopravni uslovi da se ova tačka uopšte nađe na dnevnom redu budući da Komisija za NATO integracioni proces BiH nije završila svoj posao.

Sjednica Komisije za NATO integracioni proces BiH, zakazana za 20. decembar, nije održana zbog nedostataka kvoruma, nakon što su na sastanku zvaničnika Republike Srpske kod predsjednika Željke Cvijanović srpski članovi Komisije pozvani da ne učestvuju u njenom radu.

Savjet ministara trebalo bi da razmatra i Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora.

Na dnevnom redu sjednice je informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Pred ministrima će se naći treći izvještaj monitoringa sprovođenja Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019. i Akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije