BiH

Pratite nas na Google news

Savjet ministara usvojio odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika

Savjet ministara usvojio odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika
Foto: EUBIH | Savjet ministara usvojio odgovore na dodatna pitanja iz upitnika
Srna

SARAJEVO - Savjet ministara u tehničkom mandatu usvojio je na vanrednoj telefonskoj sjednici odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije za pripremu Mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU i informaciju o tehničkoj finalizaciji odgovora.

Odgovori na dodatna pitanja iz Upitnika i informacija usvojeni su jednoglasno, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić sutra će tim povodom održati konferenciju za novinare.

Konferencija je zakazana za 12.00 časova u zgradi institucija BiH.

Čak 655 odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika na jezicima u službenoj upotrebi u BiH je finalizovana krajem 2018. godine tj. odgovori su usaglašeni u okviru tijela mehanizma koordinacije te nakon toga i potvrđeni na svim nivoima vlasti u BiH.

Time je okončan proces koji je započet 2016. godine.

Kako je ranije rečeno, broj pitanja, kao i nivo njihove kompleksnosti, bio različit od poglavlja do poglavlja te su samim tim i broj i kompleksnost problema bili razičiti od poglavlja do poglavlja.

Podsjećamo, komesar EU za politiku proširenja Johanes Han je krajem 2016. godine u Sarajevo donio Upitnik koji je sadržavao više od 3.000 pitanja. Ispostavilo se kako će BiH postaviti neslavan rekord u regiji jer joj je za popunjavanje tog Upitnika trebalo punih 14 mjeseci.

Nakon toga je EK pripremila paket sa više od 600 dodatnih pitanja.

Najčitanije