BiH

Selak: Dan vrijedan vijekova

Selak: Dan vrijedan vijekova
Foto: N.N. | Selak: Dan vrijedan vijekova

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak izjavio je povodom 32. godišnjice Ustava Republike Srpske da je srpski narod usvajanjem Ustava postavio temelj državnosti u koji je utkana naša prošlost i kojim je određena naša budućnost.

“Republika Srpska je na dobrom putu, zna kuda ide i gdje želi da stigne.

Srpska ide putem stabilnog, demokratskog razvoja i želi da bude dio Evropske porodice, zajedno sa Srbijom. Taj put trasiran je na današnji dan prije 32 godine. Usvajanjem prvog Ustava postavljen je temelj u koji smo utkali našu prošlost i opredijelili našu budućnost”, izjavio je lider SPS-a.

Dodao je Selak da je od krucijalne važnosti naglašavati da je Ustav Republike Srpske stariji od Dejtona i da je Republika Srpska starija od dejtonske BiH.

“Naš prvi Ustav ogledalo je naše civilizacijske utemeljenosti. Dani koje obilježava Republika Srpska su dani velikih odluka u mirnodopskim uslovima, dani Skupština i Ustava, a ne dani ubijanja svatova”, rekao je Selak povodom godišnjice Ustava Srpske.

Na kraju, Selak je svim građanima Srpske čestitao 32. godišnjicu Ustava, naglašavajući da 28. februar 1992. godine predstavlja tačku u kojoj se spajaju naša istorijska vječnost i slavna budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije