BiH

Šemsudin Mehmedović se kandiduje za predsjednika SDA

Šemsudin Mehmedović se kandiduje za predsjednika SDA
Foto: Fena | Šemsudin Mehmedović se kandiduje za predsjednika SDA

SARAJEVO - Šemsudin Mehmedović podnio je prijavu kandidature za predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) koji će se birati na 8. Kongresu ove partije.

Mehmedović je o tome, kako navodi, zvanično obavijestio Glavni odbor SDA i Izbornu komisiju SDA.

"Danas 27.09.2023.godine zvanično sam obavijestio Glavni odbor SDA BiH i Izbornu komisiju SDA, o slijedećem:Na osnovu člana 57. stav (2)  Statuta Stranke demokratske akcije, člana 5.1 stav 2. tačka 2.  Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije, a u skladu sa Uputstvom za izbor delegata 8. Kongresa i predlaganje kandidata za izbor centralnih organa SDA, podnio sam prijavu kandidature za predsjednika SDA koji će se birati na 8. Kongresu SDA", naveo je Mehmedović.

Kako Mehmedović navodi, prijavu njegove kandidature, u skladu sa navedenim članovima Statuta i Pravila izbornog postupka, podržava 19 opštinskih organizacija SDA.

"Moju kandidaturu su podržale slijedeće OO SDA: Tešanj, Vareš, Doboj Jug, Teslić, Kotor Varoš, Čelinac, Skender Vakuf, Banja Luka, Prnjavor, Srbac-Bos.Kobaš, Vukosavlje, B.Brod, Derventa, Modriča, Bos.Šamac, Foča, Rogatica, B.Novi, i Gornji Vakuf", dodao je Mehmedović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije