BiH

Senad Bratić ostaje potpredsjednik Narodne skupštine RS

Senad Bratić ostaje potpredsjednik Narodne skupštine RS
Foto: Velibor Tripić | Senad Bratić ostaje potpredsjednik Narodne skupštine RS

BANJALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske nisu prihvatii prijedlog kluba PDP-a o smjeni potpredsjednika skupštine Senada Bratića iz SDA.

Narodna skupština je usvojila dnevni red sjednice u koji je uvršten prijedlog Vlade Srpske da po hitnom postupku bude razmatran Prijedlog zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj.

U dnevi red uvršten je i Prijedlog zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republike Srpske i Prijedlog zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, sve po hitnom postupku.

Nije prihvaćen prijedlog poslanika PDP-a Draška Stanivukovića da u dnevni red bude uvršten izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i fondova za 2015. godinu.

Komentarišući inicijativu PDP-a za njegovu smjenu sa mjesta potpredsjednika Narodne skupštine, kao odgovor na najavu SDA da će pred Ustavnim sudom BiH tražiti osporavanje imena Republike Srpske, Bratić je istakao da je inicijativa PDP-a udar na suživot, toleranciju i Poslovnik o radu Narodne skupštine.

"Mislim da je ovo ružna poruka Bošnjacima, konstitutivnom narodu u RS, pokušaj da se ušutimo da ne smijemo, da ne možemo iznositi svoje stavove, parlamentarno djelovati", kazao je Bratić i dodao da ovakvih poruka treba biti što manje.

Pozvao je PDP da se vrati u okvire demokratije, rada parlamenta i Poslovnika.

"Očekujem od njih ljudsko izvinjenje, ne političko, ovo je čisti populizam, oni samo žele da dobiju političke poene da pokažu da su veći čuvari RS nego aktuelna pozicija. Mislim da će ih ovi jefitini poeni u konačnici skupo koštati, jer ne mogu popraviti imidž koji je ovom inicijativom sigurno narušen", rekao je Bratić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije