BiH

Šimić Đinđić podnio krivičnu prijavu protiv Mektića

Šimić Đinđić podnio krivičnu prijavu protiv Mektića
Foto: Ilustracija | Šimić Đinđić podnio krivičnu prijavu protiv Mektića

SARAJEVO - Novinar portala "Dnevno" Josip Šimić Đinđić podnio je danas krivičnu prijavu protiv ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića i pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Gordana Tomića i Dragana Pekića zbog, kako kaže, protivpravnog hapšenja.

Šimić Đinđić u izjavi za Srnu tvrdi da su mu tokom privođenja 30. avgusta pripadnici Sipe nanijeli ogromnu štetu časti i ugledu i potresli porodicu, te da mu je zbog toga narušeno zdravlje.

On je naglasio da nikad u životu nije počinio prekršaj, te smatra da je priveden u Sipu kako bi "policijskim metodama bio pritisnut da laže na vršioca dužnosti glavnog tužioca BiH Gordanu Tadić".

Šimić Đinđić je 28. avgusta Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv Mektića i direktora Sipe Perice Stanića zbog "podrivanja pravnog sistema".

On je tada izjavio da "Mektić i Stanić podrivaju pravni sistem, jer su, bez naloga suda, prisluškivali telefonske razgovore glavnog tužioca Gordane Tadić i potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružice Jukić".

Uz krivičnu prijavu, Šimić je tada Tužilaštvu BiH dostavio i "šemu nacrta kretanja" Tadićeve, kao i sadržinu prisluškivanih telefonskih razgovora Tadićeve i Jukićeve.

Mektić je odbacio Šimićeve tvrdnje tvrdeći da je riječ o falsifikatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije