BiH

Sindikat Elektroprivrede RS na korak do novog kolektivnog ugovora

Sindikat Elektroprivrede RS na korak do novog kolektivnog ugovora
Foto: N.N. | Sindikat Elektroprivrede RS na korak do novog kolektivnog ugovora

TREBINJE - Nakon niza sastanaka i usaglašavanja stavova, kolektivni ugovor matičnog preduzeća "Elektroprivreda Republike Srpske" je na korak do potpisivanja, potvrđeno je u Sindikatu radnika "Elektroprivrede RS".

U Sindikatu je saopšteno da su određena tri člana koja danas online treba da usaglase još neke stavove sa poslodavcima, kako bi se iduće sedmice pristupilo samom potpisivanju u sjedištu "Elektroprivrede RS" u Trebinju.

Trenutno je na snazi pravilnik jer je stari kolektivni ugovor istekao još 1. oktobra, ali se svi nadaju da će u idućoj sedmici biti potpisan novi koji je, prema stavu Sindikata, za nijansu bolji.

Ranije je Zoran Mićanović, predsjednik Odbora sindikata ERS, izjavio da će se novim ugovorom poboljšati radnička prava i da će imati veće plate, dok je u "Elektroprivredi" rečeno da se neće ići na štetu radnika.

"Ispred poslodavaca i sindikata su formirane komisije koje rade na usaglašavanju stavova za donošenje novog kolektivnog ugovora matičnog preduzeća 'Elektroprivreda RS' i pregovori su u toku", potvrđeno je kratko u sjedištu "Elektroprivrede RS".

Nezvanično saznajemo da je usaglašeno oko 95% stavki ovog kolektivnog ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije