BiH

Sječa kadrova samo po zasluzi

Sječa kadrova samo po zasluzi
Foto: N.N. | Sječa kadrova samo po zasluzi

DOBOJ - Umjesto smjene komandira policijskih stanica i ostalih rukovodnih radnika, Slobodan Radinković mjesec dana nakon dolaska na čelo Policijske uprave Doboj najavio je obilazak svih organizacionih jedinica, te je time prekinuo dosadašnju praksu da se odmah po stupanju na dužnost vrši sječa kadrova.

"Svaki rukovodilac ima svoj stil rukovođenja, naravno. Ja prvo hoću da snimim stanje u Policijskoj upravi Doboj, znači da sa prvim saradnicima obiđem sve organizacione jedinice u PU Doboj, kako ovdje u sjedištu, tako i na terenu", kazao je Radinković.

On je na poziciju prvog čovjeka dobojske policije imenovan 25. januara odlukom resornog ministra Dragana Lukača, a njegov prethodnik Dmitar Vračar je taj posao obavljao nešto manje od dvije godine.

Iako se očekivalo da će Radinković po stupanju na dužnost početi sa smjenama, do toga ipak nije došlo.

"Samo rezultati mogu smjenjivati ili postavljati nekoga na radna mjesta. Ja nisam rukovodilac da nekog smjenjujem ili postavljam, samo zato što sam ja nov pa da budu i novi rukovodioci", poručio je Radinković.

Prvi test za novog načelnika bili su prijevremeni izbori za gradonačelnika Doboja za koje je Radinković formirao štab za obezbjeđenje izbora, a 3. marta slijedi opoziv načelnika opštine Teslić. 

"I tu ćemo vršiti obezbjeđenje, to je objavljeno u 'Službenom glasniku' opštine Teslić. Isto tako ćemo preduzeti sve mjere i radnje da taj proces protekne bez ikakvih problema", naveo je Radinković.

Probleme novi načelnik PU, koji je u Doboj stigao iz Banjaluke sa mjesta zamjenika načelnika tamošnje policije, ne očekuje ni u odnosima sa medijima jer je korektnu saradnju s njima imao i doskorašnji načelnik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije