BiH

Skoko: Neprimjereno da Đukanović posjeti BiH

Skoko: Neprimjereno da Đukanović posjeti BiH
Foto: N.N. | Skoko: Neprimjereno da Đukanović posjeti BiH

BANJALUKA - Šef Nezavisnog kluba Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Maksim Skoko smatra da je u ovom trenutku neprimjerena posjeta BiH crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića jer srpski narod u Crnoj Gori vodi pravednu borbu za očuvanje svetinja.

"Na ulicama Crne Gore stotine hiljada ljudi protestvuje zbog katastrofalnog Zakona o slobodi vjeroispovjesti. Zato posjeta Đukanovića u ovom trenutku nije dobra", rekao je Skoko na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On kaže da se Republika Srpska pridružila pravednoj borbi za očuvanje svetinja u Crnog Gori i ne podržava Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

"Odluka srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o ovome je adekvatna. Ne smije se dati podrška onome ko ugrožava srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu", rekao je Skoko tokom rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine o Dodikovim izjavama o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i raspoređivanja Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsjedništvu BiH.

On je napomenuo da je Srpska svjesna bezbjednosne situacije u regionu i da zadržavanje migranata u BiH nije opcija na koju treba pristati.

Poslanik poslaničke grupe Zajedno za BiH Edin Ramić kaže da je nediplomatski što se uskraćuje posjeta Đukanovića i da Fronteks ne ugrožava interese BiH.

"Ova pitanja su dnevnopolitička i na ovakve načine nećemo rješavati probleme, nego ćemo ih produbiti", rekao je Ramić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije