BiH

Slovenija će prognati trojicu državljana BiH džihadista

Slovenija će prognati trojicu državljana BiH džihadista
Foto: Ilustracija | Slovenija će prognati trojicu državljana BiH džihadista

LJUBLJANA - Slovenačko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će protjerati trojicu državljana Bosne i Hercegovine koje zbog veza sa islamističkim krugovima smatra prijetnjom po bezbjednost.

"U ovom trenutku možemo reći da je na prijedlog ljubljanske policije upravna jedinica Ljubljana otkazala pravo boravka trojici državljana BiH sa stalnim prebivalištem u Sloveniji zbog ugrožavanja sigurnosti države, javne sigurnosti i javnoa reda", navelo je ministarstvo unutrašnjih poslova, prenijela je Hina.

Kako je sinoć navela televizijska stanica POP-TV, pozivajući se na neslužbene izvore, riječ je o trojici muškaraca koji su u kontaktu s džihadistom Bilalom Bosnićem, koji je vrbovao džihadističke borce za rat u Siriji.

Dokumenti policije i obavještajne agencije SOVA do kojih je došla televizija POP pokazuju da će pomenuta trojka biti prognana iz države jer je ustanovljeno da aktivno podržavaju vjerski inspirisan nasilni ekstremizam i terorizam, te da podržavaju upotrebu nasilja za postizanje političkih, vjerskih i ideoloških ciljeva, javila je POP-TV.

Sva trojica su se na odredbu navodno žalila, a za odlazak iz Slovenije nije im određen rok, jer se ne računa da će otići dobrovoljno nego će policija morati da ih deportuje, navode slovenački mediji.

Prema odredbi, u Sloveniju neće smjeti da se vrate pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije