BiH

Pratite nas na Google news

"Slučaj porodice Zec pokazuje nesposobnost pravosuđa evropske zemlje"

"Slučaj porodice Zec pokazuje nesposobnost pravosuđa evropske zemlje"
Foto: N.N. | "Slučaj porodice Zec pokazuje nesposobnost pravosuđa evropske zemlje"
Srna

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da to što ni poslije 28 godina nisu procesuirni počinioci zločina nad srpskom porodicom Zec u Zagrebu, koja je brutalno likvidirana na današnji dan 1991. godine, pokazuje nesposobnost pravosuđa jedne evropske zemlje.

Dodik je istakao da je neshvatljivo da neko uđe u jednu porodicu, koja nije posjedovala nikakvo oružje i drugu vojnu opremu, i da ubije njene članove.

"To je jednako onom što se desilo u Konjicu gdje je ubijena porodica Golubović“, rekao je Dodik u Banjaluci.

On je dodao da je riječ o jednoj genezi zločina koja je bila jasna i jednoj djelatnosti međunarodnih sudova i drugih koji su sakrili takva stradanja, što smatra da je neprihvatljivo.

Dodik je ukazao na potrebu da se srpski narod mora naoružati istinom koja govori o tome da Srbi znaju šta je bilo, da poštuju svoje i tuđe žrtve, ali da druge ne mogu promijeniti.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska i srpski narod ponosni su uprkos nepravdi koja im je činjena.

Srpska porodica Zec iz Zagreba likvidirana je na današnji dan prije 28 godina od ruke pripadnika rezervne policije, kojima je komandovao Tomislav Merčep.

Oni su tog 7. decembra 1991. godine ubili Mihajla Zeca /38/, njegovu suprugu Mariju /36/ i njihovu dvanaestogodišnju kćerku Aleksandru. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije