BiH

Socijalisti o izborima: Odličan rezultat temelj za buduće djelovanje

Socijalisti o izborima: Odličan rezultat temelj za buduće djelovanje
Foto: N.N. | Socijalisti o izborima: Odličan rezultat temelj za buduće djelovanje

BANJALUKA - Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka održao je sjednicu na kojoj su analizirani rezultati Opštih izbora u Banjaluci, a zaključeno je da je postignut odličan rezultat koji predstavlja čvrst temelj za buduće djelovanje i dalji rast.

Nakon potvrđenih rezultata izbora od strane Centralne izborne komisije, Socijalistička partija u Banjaluci je ostvarila rast od 61,51% u odnosu na opšte izbore 2014 godine za Narodnu Skupštinu Republike Srpske i 69,58% za Parlament BiH, što predstavlja značajan uspjeh.

Ubjedljiva pobjeda zajedničkih kandidata koalicije za predsjednika RS odnosno člana Predsjedništva BiH, Željke Cvijanović i Milorada Dodika takođe je ocijenjena kao veliki uspjeh, ali i kao jasan znak da su građani Republike Srpske opredijeljeni za sigurnu i slobodnu Republiku Srpsku.

Jedan od zaključaka Gradskog odbora je i da na osnovu rezultata, Gradski odbor Socijalističke partije očekuje učešće svojih predstavnika u najvišim organima izvršne i zakonodavne vlasti, te da ne bi bilo nezasluženo da jedno od ministarskih mjesta u budućoj Vladi Srpske pripadne upravo banjalučkim Socijalistima.

Na sjednici je usvojen i Izvještaj o provedenoj kampanji za Opšte izbore u Banjaluci, a Izvršni odbor je dobio zadatak da formira radnu grupu koja će analizirati rad mjesnih i reonskih organizacija SP tokom kampanje na području Banjaluke, te predložiti mjere za poboljšanje funkcionisanja Gradske organizacije SP.

Istaknuta je i velika podrška rukovodstva Socijalističke partije gradskoj organizaciji SP Banjaluka tokom kampanje, a zaključeno je da postoji prostor za rast i za još  veći uticaj ideja i politika Socijalističke partije u društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije