BiH

Socijalisti za ukidanje upravnih i nadzornih odbora

Socijalisti za ukidanje upravnih i nadzornih odbora
Socijalisti za ukidanje upravnih i nadzornih odbora

BRČKO - Socijalistička partija (SP) predložiće da budu ukinuti upravni i nadzorni odbori u javnim preduzećima i ustanovama na republičkom i lokalnom nivou ili da barem znatno bude smanji njihov broj, rekao je danas predsjednik SP-a Petar Đokić.

"Cijenimo da su upravni i nadzorni odbori uveliko postali centri političke moći i da se iza odluka, koje se sve češće donose izvan stvarnih interesa javnih preduzeća i ustanova, kriju njihovi menadžmenti", rekao je Đokić novinarima nakon sjednice Glavnog odbora SP-a u Brčkom.

On je istakao da je odgovornost članova tih tijela teško utvrditi na pravi način i da je sve podređeno njihovim ličnim interesima.

"Ogromna sredstva koja se troše za finansiranje rada članova upravnih i nadzornih odbora mogla bi da budu usmjerena u humanitarne svrhe, kao i u programe zapošljavanja i rješavanja socijalnih pitanja", smatra Đokić.

On kaže da će reformu koju je inicirala SP, insistirajući na jačanju odgovornosti za rad javnih preduzeća i ustanova u Republici Srpskoj, vlast moći da započne već u prvoj godini nakon izbora.

Na sjednici Glavnog odbora SP-a, kojoj su prisustvovali predsjednici i sekretari opštinskih odbora, odlučeno je da sjednica Skupštine ove partije bude održana 10. maja u Doboju.

U Glavni odbor SP-a danas je kooptirano još sedam članova, a na sjednici je prihvaćen i predloženi sastav političkog savjeta partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije