BiH

Softić: Problemi u Predstavničkom domu

Softić: Problemi u Predstavničkom domu
Foto: N.N. | Softić: Problemi u Predstavničkom domu

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić (SDA) rekao je da u procesu usvajanja seta zakona o akcizama problem predstavlja njihovo razmatranje u Predstavničkom domu.

Softić je izjavio novinarima u Sarajevu, nakon sjednice Doma naroda na kojoj je usvojen set zakona o akcizama, da su, zbog problema u komisijskoj fazi u Predstavničkom domu, oni u taj dom upućeni po hitnoj proceduri da bi bila izbjegnuta procedura koja bi, eventualno, ponovo zaustavila usvajanje ovih zakona.

"Dom naroda iskoristio je poslovničke mogućnosti i spojena su dva čitanja na jednoj sjednici zbog hitnosti. Prihvatili smo ovaj set zakona Savjeta ministara kao svoj i uputila ga Predstavničkom domu po hitnoj proceduri u namjeri da bude ubrzana ova procedura", pojasnio je Softić.

Delegat Kluba Bošnjaka u Domu naroda Fahrudin Radončić iz SBB-a podsjetio je da je ova stranka već četiri puta prihvatila set zakona koji se odnosi na akcize, a su to danas učinili i peti put.

"U međuvremenu je zatražena garancija od Savjeta ministara da bude obezbijeđena apsolutna transparentnost i da taj novac ne završi kao prethodnih osam milijardi KM na nepoznat način, nego da bude trošen za izgradnju puteva. Taj zahtjev je ispunjen i zato smo glasali i podržali set zakona", rekao je Radončić.

On smatra da postoje proceduralni problemi u Predstavničkom domu, ali očekuje da će ovi zakoni biti usvojeni na način kako je to danas predložio Dom naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije