BiH

Sonja Karadžić: Krajnje vrijeme da se prestane zloupotrebljavati ime mog oca

Sonja Karadžić: Krajnje vrijeme da se prestane zloupotrebljavati ime mog oca
Foto: Velibor Tripić | Sonja Karadžić: Krajnje vrijeme da se prestane zloupotrebljavati ime mog oca

BANJALUKA - Krajnje je vrijeme da se ime mog oca prestane zloupotrebljavati, rekla je Sonja Karadžić Jovičević, kćerka Radovana Karadžića novinarima u Banjaluci.

Dodala je da je nevjerovatno da se nakon pet godina od postavljanja table sa imenom Radovana Karadžića na Palama i dalje vodi spor oko toga.

"Cijela politička i akademska zajednica je pristala na postavljanje ove table. Od tada smo na meti uvreda", kazala je Karadžić Jovičićeva.

"Politički naivno i kratkovido vjerovati da je ta tabla stvarni razlog političkih dešavanja, ona je samo sredstvo", kazala je ona.

Dodala je da ako se ova tabla koristi na ovaj način onda table i treba biti uklonjena.

"Nadam se da će uklanjanjem ove table biti stavljena tačka na dalja zloupotreba imena moga oca i moje porodice", rekla je kćerka prvog predsjednika RS.

"Samo imam za cilj da u ime svoga oca i porodice kažem dosta zloupotrebljavavanja imena moga oca u politička previranja", navela je ona.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je u svom redovnom izvještaju Savjetu bezbednosti UN o stanju u BiH najviše kritikovao srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, rekao je da mu ostavlja rok od šest mjeseci da ukloni ploču sa Studentskog doma u Palama koji je nazvan po prvom predsjedniku RS Radovanu Karadžiću.

Karadžić Jovičićeva kaže da danas pred medijima predstavlja samo svoju porodicu, te da se prije obraćanja medijima  u Banjaluci nije konsultovala sa Dodikom.

"Ako ta ploča ne bude uklonjena do maja 2021. godine, ja ću tražiti da Dodik ne može putovati u zemlje Evropske unije", rekao je Incko ranije.

Studenski dom "Radovan Karadžić" na Palama otvoren je prije četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije