BiH

Špirić: Mektić vodi Srpsku do samoponištenja

Špirić: Mektić vodi Srpsku do samoponištenja
Foto: N.N. | Špirić: Mektić vodi Srpsku do samoponištenja
Srna

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je Srni da "takozvani ministar bezbjednosti Dragan Mektić ne odustaje od podrivanja institucija Republike Srpske i važnih pojedinaca iz Srpske", te da je on "projekat onih koji nisu naklonjeni Republici Srpskoj i koji je preko njega vode do samoponištenja".

"Njegov način ponašanja pokazuje šta sve može da se desi kada bitne informacije iz sektora bezbjednosti dođu u ruke čovjeka kao što je Mektić. Da on kojim slučajem drži dugme na nuklearnom potencijalu - nuklearni rat bi davno počeo", upozorio je Špirić.

On je pozvao Savez za promjene da se u interesu Republike Srpske "odreknu Mektićevih usluga". "I to ne samo u interesu Srpske, već i u njihovom interesu bi bilo da se odreknu njega ukoliko ne žele da ponovo mijenjaju ime i da se zovu 'savez za po bijede'", istakao je Špirić.

On je naglasio da niko od srpskih patriota i institucija Republike Srpske nije mogao da vjeruje da će "u srpskom ministru u Savjetu ministara umjesto zaštite dobiti srpskog dželata".

Špirić je izrazio očekovanje da će Savez za promjene podržati inicijativu za smjenu Mektića koja će se 4. septembra naći na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"To bila najveća usluga za Republiku Srpsku ukoliko su zaista za nju opredijeljeni", dodao je Špirić.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 4

DraganRankitic

Ja imam naravno i mišljenje o ovom Špiriću. I on je sedeći kod Turaka u Sarajevu radio loše za Srpsku, mada on svojom krađom i korupcijom nije toliko ugrozio opstanak Republike Srpske kao ovaj Dragan Mektić. Tako da prihvatam kritiku tipa: "A ko mi kaže?". Međutim Špirić više nije nikakav faktor u Republici Srpskoj i njegova priča više nije bitna. On samo pokušava da izbegne zatvor. Međutim, to što on kaže je na žalost čista istina. Dakle nemojmo sada praviti logičku grešku tipa "argumentum ad hominem" (napad na čoveka). Nema veze ko iznosi istinu, i to veoma bitnu istinu za našu državu i njen opstanak i buduće osamostaljenje, nego je bitna istinitost samih tvrdnji. A izdaja Dragana Mektića je nesporna, i ako mu se dozvoli da nastavi da vršlja po Sarajevu protiv RS, eto nam novog veoma opasnog Bogića Bogićevića ili Jovana Divjaka ili kog vi god volite srpskog izdajnika iz prošlosti. Savez za promene bi u interesu Republike Srpske ali i u svom sopstvenom interesu trebalo da se odrekne usluga ovog izdajnika Mektića. SzP vlast neće dobiti pomoću Bakirove nelegalne "policije", koja će se upotrebiti protiv RS kada proglasi nezavisnost. Vlast mogu dobiti samo od naroda RS. Zato treba da se hitno otarase Mektića, ako žele da im građani RS veruju da rade za njih. Meni je u suštini svejedno da li će na vlasti u Banja Luci biti SNSD ili SDS, ali izdajnike poput Mektića treba zaustaviti dok ne naprave nepopravljivu štetu za RS i njenu slobodu.

DraganRankitic

Svi vidimo da takozvani "ministar bezbjednosti" Dragan Mektić ne odustaje od podrivanja institucija Republike Srpske, i da je on trojanski konj onih koji bi da RS vode do samoponištenja. Savez za promene bi u interesu Republike Srpske ali i u svom sopstvenom interesu trebalo da se odrekne usluga ovog izdajnika Mektića. Ovakvu izdaju srpskih nacionalnih interesa nismo videli of 9. januara 1992. godine i nastanka RS. Taj čovek bi nas sve prodao za šaku vlasti od Bakira. Kada je potpisivan dejtonski sporazum, 1995. godine, ljudi su upozoravali na opasnost da Turci iz Sarajeva preko šačice takvih izdajnika ponište sam dejtonski sporazum i ukinu RS. Sada se vidi da je takva opasnost realna. Treba naći neke mehanizme da se to spreči. Treba onemogućiti svakog novog Bogića Bogićevića, Jovana Divjaka i Dragana Mektića da rade protiv sopstvenog naroda. Inače nam nema opstanka.

rasoslovenija50

Šupčino izdajnička

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije