BiH

Špirić: Mektić vodi Srpsku do samoponištenja

Špirić: Mektić vodi Srpsku do samoponištenja
Foto: N.N. | Špirić: Mektić vodi Srpsku do samoponištenja

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je Srni da "takozvani ministar bezbjednosti Dragan Mektić ne odustaje od podrivanja institucija Republike Srpske i važnih pojedinaca iz Srpske", te da je on "projekat onih koji nisu naklonjeni Republici Srpskoj i koji je preko njega vode do samoponištenja".

"Njegov način ponašanja pokazuje šta sve može da se desi kada bitne informacije iz sektora bezbjednosti dođu u ruke čovjeka kao što je Mektić. Da on kojim slučajem drži dugme na nuklearnom potencijalu - nuklearni rat bi davno počeo", upozorio je Špirić.

On je pozvao Savez za promjene da se u interesu Republike Srpske "odreknu Mektićevih usluga". "I to ne samo u interesu Srpske, već i u njihovom interesu bi bilo da se odreknu njega ukoliko ne žele da ponovo mijenjaju ime i da se zovu 'savez za po bijede'", istakao je Špirić.

On je naglasio da niko od srpskih patriota i institucija Republike Srpske nije mogao da vjeruje da će "u srpskom ministru u Savjetu ministara umjesto zaštite dobiti srpskog dželata".

Špirić je izrazio očekovanje da će Savez za promjene podržati inicijativu za smjenu Mektića koja će se 4. septembra naći na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"To bila najveća usluga za Republiku Srpsku ukoliko su zaista za nju opredijeljeni", dodao je Špirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije