BiH

Špirić: U BiH utvrđujemo je li zapad na istoku ili istok na zapadu

Špirić: U BiH utvrđujemo je li zapad na istoku ili istok na zapadu
Foto: Fena | Špirić: U BiH utvrđujemo je li zapad na istoku ili istok na zapadu

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da umjesto otvaranja evropskog puta politički akteri u BiH utvrđuju da li je istok na zapadu ili zapad na istoku, jer smo taoci globalnih odnosa i igara.

"Sve je izvjesnije da put BiH u Evropsku uniju vodi preko SAD-a pa je osnovno pitanje da li nam treba posrednik ili direktan link? Kako će BiH imati i braniti svoj stav ako ga nema ni Evropska unija kojoj stremimo? I tu se opet vraćamo na moju  tezu od  prije deete godina  da nismo vođena nego navođena zemlja“, ocijenio je Špirić.

Dodaje da ovih dana gromoglasna tišina i političke bedastoće šalju poruku da je BiH u stanju mirovanja kada je u pitanju put u Evropsku uniju.

„Sada poltički partneri treba da odluče da li će se u EU kaldrmom ili brzom cestom. S obzirom na to da nema više ni razgovora ni pregovora sve su prilike da je kaldrma pred nama, a put je dalek. Bilo bi pametno prekinuti tišinu i zaputiti se brzom cestom, ali to podrazumijeva unutrašnji dijalog i kompromis“, zaključio je Špirić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije