BiH

Špirić: U borbi za vlastite interese Mektić ne preza ni od čega

Špirić: U borbi za vlastite interese Mektić ne preza ni od čega
Foto: Arhivska fotografija | Špirić: U borbi za vlastite interese Mektić ne preza ni od čega

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić praveći spiskove i liste za odrstrel svega što je srpsko gradi sebi prostor da ga njegovi mentori zadrže na sadašnjoj poziciji i kada prođu izbori u oktobru, tvrdi za Srnu potpredsjednik SNSD-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

"U borbi za vlastite interese Mektić ne preza ni od čega, pa mu je već odavno glavna meta Republika Srpska i njene institucije, a sad je udario i po Rusiji", kaže Špirić.

On je dodao da ovim što sada radi - novim spiskovima i izvješatjima Ministarstva bezbjednosti BiH, Mektić pravi problem građanima Rusije da i turistički posjete ove prostore ili kao promotori kulture, sporta, tradicije, a da ne govorimo o investicijama i ekonomskoj saradnji.

"Mektićeve izjave nemjerljivo su štetne po srpski narod, a ne samo Republiku Srpsku. NJegovo neznanje i bahatost trebalo bi biti sankcinisano u skladu sa zakonom ali, nažalost, više uticaja i nadzora nemaju ni parlamentarne komisije niti vrh njegove stranke, SDS, koja je rascjepkana i obezglavljena", rekao je Špirić.

On tvrdi da je, nakon svega što je uradio pojedincima i Republici Srpskoj u cjeliini, teško vjerovati da se Dragan Mektić može mijenjati.

"Ono u šta smo sigurni je da će narod Srpske na oktobarskim izborima sankcionisati i njegovu i izdaju saveza kojem pripada", zaključio je Špirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije