BiH

"Spriječiti imenovanje kadra DNS-a za direktora Sekretarijata za raseljena lica"

"Spriječiti imenovanje kadra DNS-a za direktora Sekretarijata za raseljena lica"
Foto: Ilustracija | "Spriječiti imenovanje kadra DNS-a za direktora Sekretarijata za raseljena lica"

DRVAR - Svi opštinski odbori SNSD-a u Federaciji BiH (FBiH) uputiće sutra molbu predsjedniku ove partije Miloradu Dodiku da spriječi imenovanje kadra DNS-a na mjesto direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske.

"Shodno teškoj situaciji i prilikama u kojima se nalaze naši odbori, Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije do sada je bio značajna karika pomoći našem narodu u opstajanju na vjekovnim ognjištima", ističe se u dopisu u koji je Srna imala uvid.

U dopisu se navodi da je u situaciji u kojoj je i mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara pripalo DNS-u, strukture SNSD-a trpe ogromne pritiske na rad dok odbori DNS-a bivaju osnaženi imenovanjem njihovog kadra na ove funkcije.

"Smatramo da nije pravedno da obje pozicije koje mogu pomoći Srbima u FBiH pripadnu DNS-u, te da je to štetno po odbore SNSD-a. Ovim putem Vas molimo da u narednom periodu organizujete zajednički sastanak za sve predstavnike SNSD-a iz FBiH kako bismo razgovarali o stanju u našim odorima i narednim lokalnim izborima", ističe se u dopisu.

Prema saznanjima Srne dopis su potpisali predsjednici opštinskih odbora SNSD-a Glamoč, Sanski Most, Livno, Odžak, Ravno, Mostar, Stolac, Kupres, Grahovo i Bosanski Petrovac, kao i izvršni sekretar SNSD-a za FBiH i predsjednik Opštinskog odbora Drvar Goran Broćeta.

Broćeta je izjavio Srni da je aktuelni vršilac dužnosti direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Marko Aćić (DNS) imao svoju neslavnu ulogu u pokretanju inicijative za opoziv načelnika opštine Drvar Dušice Runić.

"Aćić je jedan od zagovornika pokretanja inicijative za opoziv Runićeve, a tu inicijativu podržao je i odbornik DNS-a u drvarskom Opštinskom vijeću. Smatramo da je Aćić, koji je donenedavno s nama razgovarao kao potpredsjednik DNS-a za FBiH, direktno odgovoran za donošenje odluke da odbornik te stranke glasa za opoziv načelnika Dušice Runić i da se na taj način krene u razbijanje srpskog nacionalnog korpusa na nivou kantona i FBiH", istakao je Broćeta.

Za pokretanje inicijate za opoziv Dušice Runić (SNSD) glasalo je devet odbornika iz PDP-a, Srpske napredne stranke, DNS-a, Socijalističke partije i HDZ-a 1990.

Odbornici su donijeli i zaključak o formiranju komisije za opoziv načelnika opštine, koju čine Jasna Pećanac iz Socijalističke partije, Berislav Bošnjak iz HDZ-a 1990. i Sanda Prpa iz DNS-a.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije