BiH

Sretko Marjanović predsjednik OO Ujedinjene Srpske

Sretko Marjanović predsjednik OO Ujedinjene Srpske
Foto: Srna | Sretko Marjanović predsjednik OO Ujedinjene Srpske

SOKOLAC - Sretko Marjanović izabran je za predsjednika Opštinskog odbora (OO) Ujedinjene Srpske od 15 članova na izbornoj sjednici Skupštine ove stranke na Sokocu, kojom su završeni unutarstranački izbori u Izbornoj jedinici osam.

Marjanović je rekao, obraćajući se prisutnima na izbornoj skupštini, da je plan novoizabranog OO da članovi Ujedinjene Srpske učestvuju u političkom životu opštine Sokolac, grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske.

On je naglasio da je njegov program rada da Sokolac učini, prije svega, boljim mjestom za život svih stanovnika.

"Ono što je do sada ponudila i realizovala i ono što i dalje nudi Ujedinjena Srpska, na čelu s predsjednikom Nenadom Stevandićem, jeste šansa mladima da na političkoj sceni Srpske, krećući se već trasiranim putem, pokažu šta znaju i umiju", istakao je Marjanović.

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić izrazio je nadu da će ova stranka uspjeti da do lokalnih izbora u svakoj lokalnoj zajednici u Srpskoj postane parlamentarna.

On je naglasio da Ujedinjena Srpska trenutno ima nešto manje od 100 odbornika u Republici Srpskoj, među kojima je najveći broj onih koji su joj pristupili iz nekih drugih političkih partija ili do sada nisu bili nigdje angažovani.

"Ono što mene impresionira, a posebno večeras u Sokocu, jeste to što OO Ujedinjene Srpske čine mladi i obrazovani ljudi, koji će stići da se formiraju kao politički pravi i zreli ljudi", naveo je Dunjić.

On je podsjetio da je politički slogan Ujedinjene Srpske "Ne dijelimo se, ujedinimo se, braća smo" zapisan na svakoj članskoj karti i u njemu je cijeli program ove stranke, koji treba razraditi.

Na prvoj konstitutivnoj sjednici Opštinski odbor Ujedinjene Srpske Sokolac će izabrati predsjedništvo i sve ostale organe OO.

Izbornoj skupštini ove stranke prisustvovali su potpredsjednik Ujedinjene Srpske Marinko Dragišić, predsjednik regionalnog odbora Ujedinjene Srpske Izborne jedinice osam Zoran Trapara, predsjednici opštinskih odbora sa područja Sarajevsko-romanijske regije i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije