BiH

Srpska pokazala stabilnost i puni demokratski kapacitet

Srpska pokazala stabilnost i puni demokratski kapacitet
Foto: Srna | Srpska pokazala stabilnost i puni demokratski kapacitet

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da Srpska u institucionalnom smislu prednjači u odnosu na ostale nivoe vlasti u BiH, jer je prva sprovela izborne rezultate, formirala Vladu, te usvojila budžet i strateška dokumenta, čime je pokazala stabilnost i puni demokratski kapacitet.

Cvijanovićeva je tokom razgovora sa ambasadorom Norveške u BiH Guri Rusten naglasila da u fokusu institucija Srpske ostaje unapređenje privrednog i ekonomskog ambijenta i sprovođenje reformiskih procesa s ciljem stvaranja boljih uslova za poslovanje domaćih i stranih investitora.

Tokom današnjeg razgovora u Banjaluci, istaknuta je neophodnost nastavka koordinisanog i efikasnog Sprovođenja reformskih procesa definisanih Reformskom agendom, te je u tom kontekstu naglašen značaj što skorijeg formiranja kredibilne vlasti na nivou BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Sagovornice su tokom razgovora zajednički ocijenile da je dosadašnja saradnja Republike Srpske i Norveške uvijek davala pozitivne rezultate, izrazivši nadu da će ona biti intenzivirana u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije