BiH

Stanić: Izvršiti razgraničenje dva entiteta

Stanić: Izvršiti razgraničenje dva entiteta
Foto: Arhiva | Stanić: Izvršiti razgraničenje dva entiteta

BANJALUKA - Šef Poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić smatra da sve zakonske obaveze između Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) moraju biti sprovedene, pri čemu je prioritet razgraničenje dva entiteta.

"Zašto je u proteklom ratu izginulo 25.000 Srba, nego za ono što smo izvojevali - Republiku Srpsku da bude i granično obilježena", rekao je Stanić Srni.

On je naglasio da gruntovno i katastarski zemljište većinski pripada srpskom narodu u BiH i da Republika Srpska to mora čuvati.

Šef Poslaničkog kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo izjavio je da je Dejtonski mirovni sporazum predvidio da se utvrdi međuentitetska linija razgraničenja Republike Srpske i FBiH.

"To je obaveza po Dejtonskom sporazumu i ne vidim razloga da se to konačno jednom i ne završi", rekao je Bundalo Srni.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u ponedjeljak, 17. februara, zaključke o antidejtonskom djelovanju Ustavnog suda BiH prema kojima se, između ostalog, Vlada Srpske zadužuje da nastavi ranije započete pregovore sa Vladom FBiH s ciljem deFinisanja granične linije između Republike i fBiH, a u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

Premijer FBiH Fadil Novalić izjavio je juče da FBiH nije, niti će ikada učestvovati u bilo kakvim razgovorima koji se tiču entitetske linije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije