BiH

Stanić: Migranti su kao mutna voda koju treba propustiti da prođe

Stanić: Migranti su kao mutna voda koju treba propustiti da prođe
Foto: nezavisne.com | Stanić: Migranti su kao mutna voda koju treba propustiti da prođe

BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine RS o dolasku Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore, i raspoređivanju Frontexa u BiH, sazvana na zahtjev Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH zbog preglasavanja u Predsjedništvu BiH, biće održana sutra u 17 časova, odlučio je skupštinski Kolegij.

Miladin Stanić, predsjednik Kluba SDS-a, je rekao da je taj Klub protiv obje teme, nazvavši prvu politikanstvom, a drugu opasnošću po RS.

Što se tiče Frontexa, rekao je da je dužnost EU da na mjestima odakle migranti kreću ka Evropi nađu rješenje, a ne u BiH.

"To treba kao mutnu vodu propustiti i na tome da se završi", rekao je Stanić. Naglasio je da je ove dvije teme trebalo odvojiti u dvije tačke, i dodao da SDS nije protiv saradnje s Frontexom, ali je protiv raspoređivanja Frontexa na granici BiH s Hrvatskom.

Što se tiče posjete Đukanovića, Igor Crnadak, poslanik PDP-a, je rekao da je prvo trebalo iscrpiti sva druga diplomatska rješenja prije nego se pristupa blokiranju posjete, dok je u vezi s Frontexom rekao da tek treba da se upozna s materijalima koje je tek dobio danas na razmatranje.

Igor Žunić, šef Kluba SNSD-a, je podsjetio da su druga dva člana Predsjedništva BiH preglasala srpskog člana, te da je jasno da opozicija neće podržati zaštitu vitalnog nacionalnog interesa RS.

"Sutradan smo trebali da pokažemo solidarnost s Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori. Ovo što radi opozicija je politikanstvo", rekao je Žunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije