BiH

Stanić: SDS spreman za dogovor ako se povuče zaključak o posjeti Đukanovića

Stanić: SDS spreman za dogovor ako se povuče zaključak o posjeti Đukanovića
Foto: nezavisne.com | Stanić: SDS spreman za dogovor ako se povuče zaključak o posjeti Đukanovića

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je ova stranka spremna za dogovor i jedinstvo ako srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik povuče prvi zaključak u vezi sa posjetom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH.

"Ako se to ne uradi, ništa nećemo podržati. Ako povučete, razgovaraćemo o podršci drugom zaključku o Fronteksu", rekao je Stanić tokom rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine o Dodikovim izjavama o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i raspoređivanja Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsjedništvu BiH.

Stanić je rekao da je SDS za jedinstvo srpskih stranaka u Republici Srpskoj koje će biti principijelno, dosljedno i zasnovano na političkoj odgovornosti, ali ne na način kako to radi SNSD i njegovo rukovodstvo.

On je rekao da je aktuelna vlast, predvođena SNSD-om, otuđila ogroman novac, te da s time treba prestati, pa tražiti jedinstvo.

Dodik je u replici rekao da su netačne tvrdnje Stanića o kojem najbolje govori rejting u Prnjavoru, gdje živi. On je rekao da su nevjerovatne Stanićeve priče o poštenju, a ranije je tražio milion KM da pređe u SNSD.

"Ako želite da ova tačka bude skinuta sa dnevnog reda, onda želite da Đukanović dođe na obilježavanje 25 godina od stradanja u Srebrenici", rekao je Dodik i dodao da je važno da se u Predsjedništvu BiH prekine sa preglasavanjem srpskog člana Predsjedništva.

On je rekao da, nakon što se na najbolji način riješe problemi Srba u Crnoj Gori i sa imovinom SPC, neće imati ništa protiv da Đukanović posjeti BiH.

"Divim se srpskom narodu koji istrajno želi da brani svetinje i svoja prava u Crnoj Gori. Zato sam i tražio odgađanje posjete Đukanoviću", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije