BiH

Stanivuković se odriče poslaničke plate

Stanivuković se odriče poslaničke plate
Foto: N.N. | Stanivuković se odriče poslaničke plate
N.N.

Najmlađi poslanik u NS RS Draško Stanivuković (PDP) poručio je da se odriče poslaničke naknade, koju će preusmjeriti u fondaciju ''Pravda za Davida'' i na stipendije, sportska i kulturno-umjetnička društva.

''I ove naknade se odričem. Planiram kada bude bilo potrebe da novac preusmjeravam u fondaciju "Pravda za Davida", kada se osnuje, a drugi dio naknade da ide na stipendije, sportska, kulturno-umjetnička društva'', poručio je Stanivuković.

On je dodao da će i dalje biti posvećen narodu i da će raditi odgovorno za građane Republike Srpske, prenosi BN.

''Mandat odbornika sam odradio volonterski za građane Banjaluke, sada želim da poslanički mandat odradim volonterski za građane cijele Republike Srpske, te da opet budem najaktivniji, da dokažem da u ovome narodu postoje ljudi koji ovaj posao rade iz višeg ideala i potpuno posvećeno svom narodu. To je moje opredjeljenje i zato se odlučujem na ovakve korake", kazao je on.

Stanivuković je definitivno najveće iznenađenje na izborima. On je u izbornoj jedinici 3 osvojio čak 18.297 glasova, što je najveći rezultat u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Rezultatom je ''potukao'' mnoge poslanike sa dugogodišnjim iskustvom, ali i još aktuelne ministre.

Mladi odbornik u Skupštini grada Banjaluka (PDP) Draško Stanivuković se ranije odrekao i odborničke naknade koju je preusmjeravao na stipendije studentima, obnovu i uređenje školskih dvorišta, humanitarna, sportska, te kulturno-umjetnička društva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije