BiH

Starješine VRS: Napadi na Viškovića propaganda MC Srebrenica i SDA

Starješine VRS: Napadi na Viškovića propaganda MC Srebrenica i SDA
Foto: Ilustracija | Starješine VRS: Napadi na Viškovića propaganda MC Srebrenica i SDA

BANJALUKA - Organizacija starješina Vojske Republike Srpske saopštila je da su brutalni napadi i neargumentovane optužbe na račun premijera Srpske Radovana Viškovića propagandna akcija Memorijalnog centra Srebrenica i rukovodstva SDA na čelu sa Bakirom Izetbegovićem kojima smeta uspjeh Srpske, njena spoljna i unutrašnja politika, pa izmišljaju afere protiv srpskih rukovodilaca.

Iz ove organizacije naglašavaju da je neshvatljivo da bošnjačkoj strani do te mjere smetaju uspješni ljudi poput premijera Srpske Radovana Viškovića, pa izmišljaju njegovu odgovornost za ratni zločin, a sve svoje kadrove, počinioce ratnih zločina snažno podržavaju i postavljaju na ključne funkcije nastojeći posredstvom njih ostvariti ratne ciljeve, koje nisu ostvarili tokom rata.

"Poznato je da je bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović, umjesto krivične odgovornosti za masovne zločine nad Srbima u Zenici i podrške mudžahedinima, davno trebao biti sudski procesuiran. Drugi bošnjački član Željko Komšić, nosilac zlatnog ljiljana za ubijanje Srba sada dijeli lekcije o pravdi i poštenju", navodi se u saopštenju.

Iz Organizacije starješina Vojske Srpske ukazuju da je slično i sa ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara Selmom Cikotićem za koga je već pokrenut krivični postupak, ali da to ne smeta SDA da bude njihov nezamjenljiv kadar za najviše funkcije u BiH.

Starješine Vojske Republike Srpske osuđuju ovakvo dvojno ponašanje političkih struktura BiH koje izdižu svoje ratne kadrove, uprkos ratnim zločinima, na najviše funkcije, a istovremeno optužuju predstavnike srpskog naroda i svih koji ne misle kao SDA.

"Pružamo punu podršku institucijama Srpske i srpskim predstavnicima u zajedničkim institucijama BiH u odbrani Republike Srpske i čelnih

predstavnika kojima je narod dao povjerenje na izborima. Očito je cilj ovakve politike SDA kriminalizovati cijeli narod, čemu se moramo suprotstaviti", poručuju iz Organizacije starješina Vojske Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije