BiH

Status grada doprinio bi daljem razvoju Dervente

Status grada doprinio bi daljem razvoju Dervente
Foto: Ilustracija | Status grada doprinio bi daljem razvoju Dervente

BANJALUKA - Predsjednik derventske Opštinske organizacije Socijalističke partije (SP) Slaven Gojković izjavio je da bi dodjela statusa grada doprinijela daljem privrednom razvoju Dervente, čemu su socijalisti svih prethodnih godina snažno doprinosili.

On je pozdravio najave da bi na sutrašnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske mogla biti donesena odluka da Derventa dobije status grada, saopšteno je iz SP-a.

"Nadam se da će se narodni poslanici pozitivno izjasniti o ovoj inicijativi. Derventa takav status sigurno zaslužuje, jer do sada je to bila jedna od ekonomski najprosperitetnijih opština u Republici Srpskoj", rekao je Gojković, koji je i potpredsjednik Skupštine opštine Derventa i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske".

On je istakao da je Derventa primjer ekonomski jakog grada, ima najmanju stopu nezaposlenosti, ogroman broj inostranih kompanija i privrednih subjekata.

"Dervenćani će od jedne takve odluke u budućnosti imati mnogobrojne pozitivne benefite. SP podržava odluku da Derventa dobije status grada. Socijalisti su svih prethodnih godina davali snažan doprinos razvoju Dervente", zaključuje Gojković.

Narodna skupština Republike Srpske trebala bi sutra da raspravlja o Nacrtu zakona o gradu Derventi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije