BiH

Stevandić: Doprinijeli smo jačanju Srpske

Stevandić: Doprinijeli smo jačanju Srpske
Foto: Srna | Stevandić: Doprinijeli smo jačanju Srpske
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da je ova politička partija od osnivanja uradila mnogo, odnosno doprinijela jačanju Republike Srpske i njene ravnopravnosti u BiH.

"Ponosan sam na ono šta smo uradili od osnivanja, a tek ćemo da napredujemo. Želimo dati doprinos u ekonomskom razvoju Republike Srpske, poboljšanju zaposlenosti, zaustavljanju odlaska mladih i ostalim važnim pitanjima za naše građane", rekao je novinarima Stevandić na svečanom prijemu povodom četiri godine rada Ujedinjene Srpske.

On je istakao da će u prvom kvartalu naredne godine Ujedinjena Srpska sačiniti brošuru u kojoj će biti nabrojana 63 razvojna projekta za svaku lokalnu zajednicu.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović naglasila je da je veoma dobra saradnja SNSD-a i Ujedinjene Srpske.

"Želim im puno uspjeha u budućem radu. Prošli smo mnogo teških trenutaka kada je riječ o Srpskoj, ali i o određenim političkim izazovima koji se odnose na nivo BiH. Sigurna sam da će naša saradnja biti unapređivana na zadovoljstvo članova dvije političke partije", istakla je Cvijanovićeva.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je da je Ujedinjena Srpska, za četiri godine funkcionisanja, uradila više od nekih političkih partija koje postoje 20 godina.

"U prilici smo danas da našem koalicionom partneru poželimo da u narednom periodu bude bolji, jači i stabilniji. Ujedinjena Srpska zna šta i kako treba da radi i drago mi je što su zastupljeni i u parlamentu BiH", naveo je Višković.

Prijemu su prisustvovali predstavnici ostalih političkih partija, zvanice iz društvenog i političkog života Republike Srpske i BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije