BiH

Stevandić: Mektić najgori srpski funkcioner

Stevandić: Mektić najgori srpski funkcioner
Foto: Arhivska fotografija | Stevandić: Mektić najgori srpski funkcioner

PRNJAVOR - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kritikovao je danas rad ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i rekao da je "najgori srpski funkcioner od nastanka Republike Srpske u bilo kojoj organizaciji".

"Mektić je fenomen jer je istovremeno izjavio da se broj migranata smanjuje, da se grade novi centri i da treba rasporediti policiju Federacije BiH na granici Republike Srpske, što je jedno sa drugim nespojivo, nemoguće logički i gramatički", istakao je Stevandić.

On smatra da Mektić "još ništa pametno i korisno nije uradio za Republiku Srpsku nego u kontinuitetu radi protiv nje".

"To više nije u pitanju sramota nego su u pitanju djela koja nisu na čast. To je najgori srpski funkcioner od nastanka Republike Srpske u bilo kojoj organizaciji", izjavio je Stevandić novinarima.

On je istakao da je "još veća sramota što se oni koji su ga stavili na listu i koji su ga smijenili sa mjesta predsjednika Izbornog štaba ne ograđuju od njegovih izjava".

"Zato smatramo da i Savez za promjene (SZP), jer nije demantovao Mektića i nije se ogradio, takođe hoće da nam rasporedi migrante, grade centre i da nam rasporede federalnu policiju na granicu Republike Srpske", rekao je Stevandić.

On je dodao da, ako SZP to stvarno želi, na predstojećim izborima ne treba da pređe cenzus.

Stevandić je dodao da se ne mogu zbog izbornog projekta uništavati vrijednosti koje Republiku Srpsku čine Republikom.

Stevandić je istakao da niko iz SZP još nije ustao u odbranu zaključaka u vezi sa informacijom o Izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine koji su usvojeni u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a koji su trenutno pod harangom federalnih medija i političara.

"Niko iz SZP još nije ustao u odbranu tih zaključaka, u odbranu onog za šta su i sami glasali, nego se umiljavaju federalnim partnerima, sakupljaju federalne glasove i glasove Bošnjaka i na jedan vrlo prizeman način se ograđuju od onoga za šta su glasali u Narodnoj skupštini Republike Srpske", rekao je Stevandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije