BiH

Stevandić: Ne ucjenjujemo nikoga za patriotski blok

Stevandić: Ne ucjenjujemo nikoga za patriotski blok
Foto: N.N. | Stevandić: Ne ucjenjujemo nikoga za patriotski blok

BANJALUKA - Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, rekao je za "Nezavisne" da oni ne igraju dvostruku igru i da za učešće u patriotskom bloku neće uslovljavati i ucjenjivati nikoga.

Odgovarajući na stavove DNS-a gdje kažu da odnose između njih i SNSD-a komplikuje Ujedinjena Srpska i da neće ni u kakav predizborni blok gdje se oni nalaze, Stevandić kaže da je to dio velike igre i da veliki broj ljudi učestvuje u zavađanju patriotskog bloka.

"Ne želim da vjerujem da postoji takva vrsta ucjene, a snaga Ujedinjene Srpske biće nesporna bez obzira na sve. Ujedinjena Srpska neće uslovljavati i ucjenjivati nikoga i unaprijed ocjenjivati ko jeste, a ko nije u patriotskom bloku", rekao je Stevandić.

Podsjećanja radi, izvori iz DNS-a ranije su rekli da je Marko Pavić, lider DNS-a, rekao Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a, da DNS neće u predizborni blok čiji će član biti Ujedinjena Srpska. Kako su naveli, upravo zbog toga lider DNS-a se javno usprotivio uspostavljanju patriotskog bloka. I sam Pavić je nedavno javno izjavio da neće sarađivati sa Stevandićem i da ukoliko SNSD bude insistirao na bilo kakvoj vrsti predizborne koalicije sa Ujedinjenom Srpskom da ne isključuje mogućnost da DNS na izbore izađe ojačan sa četiri-pet stranaka koje žele zajednički nastup i da ponude zajedničke kandidate za predsjednika RS i za člana Predsjedništva BiH.

Iako odnosi između Ujedinjene Srpske i DNS-a nisu baš harmonični, zanimljivo je, recimo, da su DNS-ovi poslanici Duško Ivić i Darko Banjac u Narodnoj skupštini RS članovi Samostalnog srpskog demokratskog kluba poslanika u kojem se još nalaze i Stevandić i Slavko Dunjić, funkcioner Ujedinjene Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije