BiH

Stevandić: Nedopustivo targetiranje političkih protivnika

Stevandić: Nedopustivo targetiranje političkih protivnika
Foto: Arhivska fotografija | Stevandić: Nedopustivo targetiranje političkih protivnika

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić tvrdi da je izvještaj Anketnog odbora u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića iskorišćen za lične obračune, sukobe i targetiranje političkih protivnika, Ministarstva unutrašnjih poslova I pojedinih medija koji nemaju veze sa ovom tragedijom.

"U ovom izvještaju je bilo nekoliko prihvatljivih stvari, kao i u zaključcima koje je predložila vladajuća većina. Nažalost, izvještaj Anketnog odbora je iskorišćen za stvari koje nemaju veze sa tragedijom porodice Dragičević i zato sam zbog svih neprincipijelnosti bio uzdržan prilikom glasanja u Narodnoj skupštini", rekao je novinarima Stevandić.

On je istakao da nadležne institucije moraju kazniti svakoga ko učestvuje u targetiranju političkih protivnika, što radi opozicija, te ugrožavanju bezbjednosti ljudi iz vladajuće većine i njihovih porodica.

"Vidjeli ste šta se desilo i kako je targetirana porodica premijera Srpske Željke Cvijanović. To neće biti dopušteno i na ovo niko nema pravo", kaže Stevandić.

On je ocijenio da je veoma značajno što su povišene plate za radnike u Republici Srpskoj, ali i penzije.

"Za više od 500.000 radnika i penzionera su povišena primanja i radi toga ne smijemo biti na stubu srama. Ova dobra vijest je, nažalost, ostala u sjenci sukoba vezanih za problematični izvještaj Anketnog odbora i takva politika Saveza za promjene vodi u podjele, političku mržnju i ugrožavanje bezbjednosti. Tragedija mora biti odvojena od politike", zaključio je Stevandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije