BiH

Stevandić: OHR izmišlja probleme, a zatvara oči na kršenje prava Srba u FBiH

Stevandić: OHR izmišlja probleme, a zatvara oči na kršenje prava Srba u FBiH
Foto: NN Arhiva | Stevandić: OHR izmišlja probleme, a zatvara oči na kršenje prava Srba u FBiH

SARAJEVO- Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i zbog navodne ugroženosti, izmišlja probleme tamo gdje ih nema, dok zatvara oči na kršenje prava Srba u Federaciji BiH.

"Umjesto da reaguje na činjenicu da se u srpskom selu Lipa vrši etničko čišćenje Srba useljavanjem migranata na njihove posjede, OHR je tu činjenicu vješto sakrio i preskočio, a izmislio problem gdje ga nema. U Lipi se radi o narušavanju prava Srba povratnika, gdje imamo konkretan problem, oni su izmislili imaginarne probleme stavljajući sebe u poziciju lažne žrtve", rekao je Srni Stevandić.

Stevandić je napomenuo da su brojni srpski političari i lideri žrtve djelovanja OHR-a, koji sada glumi žrtvu zahtjevom za dodatnim obezbjeđenjem zbog navodne ugroženosti izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. "Umjesto da se pokaju i izvinu za sve loše što su radili predstavnicima Republike Srpske, oni sprovode kontinuitet antisrpske politike koja nema nikakvog opravdanja ni u kakvim realnim pokazateljima ili okolnostima", konstatovao je Stevandić.

Osvrćući se na izjave člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je rekao da stavovi srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika nisu stavovi BiH, Stevandić je rekao da jedini koji je pokazao necivilizacijsku korespondenciju i nediplomatske manire upravo Komšić.

"Čovjek kome fali bontona i u ponašanju i izgovoru je Komšić i bilo bi dobro da uzme časove lijepog ponašanja, jer sve drugo izgleda neće moći da nauči", poručio je Stevandić.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je ponašanje zposlenih u OHR-u najbolja potvrda da je godinama u pravu kada tvrdi da je OHR parazitska i nedobronamjerna organizacija, na koju je bačeno nevjerovatno mnogo novca.

"U trenutku dok se svi borimo da spasavamo živote ljudi, koji su napadnuti od realnog virusa, neko bi da se mi bavimo nepostojećim prijetnjama anonimnim službenicima jedne propale međunarodne firme", rekao je Dodik upitan da prokomentariše zahtjev zaposlenih u OHR-u za dodatnim obezbjeđenjem jer se "osjećaju nesigurno" zbog njegove izjave da je OHR neprijateljska organizacija za Srbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije