BiH

Stevandić: Opozicija spinovima želi da Program reformi preimenuje u ANP

Stevandić: Opozicija spinovima želi da Program reformi preimenuje u ANP
Foto: Nedžad Uglješa | Stevandić: Opozicija spinovima želi da Program reformi preimenuje u ANP

SARAJEVO - Predsjedavajući Srpskog kluba poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je danas u Sarajevu da opozicija Program reformi, koji je usvojilo Predsjedniištvo BiH, raznim vrstama spinova pokušava preimenovati u Godišnji nacionalni plan (ANP).

Tumačeći to kao ranu predizbornu kampanju, Stevandić je novinarima rekao da dokument pod nazivom ANP ne postoji ni u Savjetu ministara ni u Predsjedništvu.

"Podsjećam, da je ANP usvojen trebalo bi da ima plan i i datum pristupanja (NATO), a to ništa ne postoji u Programu reformi", istakao je Stevandić.

Navodeći da u usvojenom dokumentu piše da će biti donošene nove odluke i da se ne prejudicira članstvo, Stevandić je dodao da će odluke biti donošene u Parlamentarnoj skupštini i Predsjedništvu, gdje postoje mehanizmi zaštite interesa Republike Srpske.

"Dakle, Republika Srpska je apsolutno mirna, ali nisu mirni opozicija ni oni poput (hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka) Komšića, koji ne mogu da prežale što se to desilo protiv njihovih namjera", rekao je Stevandić.

On je ocijenio da Savez za promjene nakon što je izgubio sve pozicije u Sarajevu, pokušava da lopticu prebaci u Narodnu skupštinu Republike Srpske da bi tamo počeli novu kampanju i nastavili politiku podjele naroda, u čemu neće uspjeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije