BiH

Stevandić: Pokušava se preuzeti kontrola nad izborima

Stevandić: Pokušava se preuzeti kontrola nad izborima
Foto: N.N. | Stevandić: Pokušava se preuzeti kontrola nad izborima

BANJALUKA – Činjenica da se izborna pravila mijenjaju u toku izbornog procesa govori da se ovim memorandumom pokušava upravljati izbornim procesom, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske na sjednici Narodne skupštine RS.

On je rekao da se briga o licima sa invaliditetom i druge odredbe u memorandumu samo koriste kao povod kako bi se suštinski preuzela kontrola nad izborima od strane međunarodnih organizacija. Rekao je da se zalaže za prisustvo međunarodnih posmatrača, ali bez nametanja rješenja jer se onda, kako je rekao, implementira protektorat a ne izborna volja građana.

Rekao je da je NS RS u nizu prilika usvojila odluke kojima je garantovana zaštita statusa RS koja uključuje vojnu neutralnost RS i brojne druge stvari.

Podjetimo, posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je danas u banjaluci razmatranjem Prijedloga odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH prema kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme, veoma štetna po vitalne interese Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije