BiH

Stevandić: Potrebna reorganizacija javne uprave i preduzeća

Stevandić: Potrebna reorganizacija javne uprave i preduzeća
Foto: N.N. | Stevandić: Potrebna reorganizacija javne uprave i preduzeća

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da kao osnovu za održiv privredni razvoj Srpske treba ponuditi reorganizaciju javne uprave i preduzeća.

Stevandić je ocijenio da su interpelacije za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema, te politike upravljanja javnim preduzećima u Srpskoj opoziciji poslužile za predizborno prepucavanje sa vlašću, a ne kao sredstvo za nuđenje alternativnih rješenja i boljeg koncepta upravljanja i kontrole u oblastima.

On je rekao novinarima da su kriminal, korupcija, nepotizam i partijsko zapošljavanje daleko izraženiji u institucijama BiH.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak rekao je da je sporan današnji izbor Jove Radukića za glavnog revizora Srpske budući da je ranije bio pomoćnik ministra finansija Srpske.  

"S druge strane, otišao je revizor /Duško Šnjegota/ čiji izvještaj skupštinska većina nije htjela da usvoji. To pokazuje da vlastima nije stalo do promjene lošeg stanja u kojem se nalazi Srpska", naveo je Glamočak, izrazivši nadu da će takvi negativni potezi biti kažnjeni na predstojećim izborima.

Šef Kluba poslanika PDP-a Miroslav Brčkalo rekao je da ima pozitivnih primjera upravljanja u ustanovama u zdravstvenom sektoru, ali da je mnogo više negativnih.

"Javna preduzeća su sva u većim ili manjim problemima. Mislili smo da će biti kažnjeni rukovodioci koji posluju nedomaćinski i nagrađeni oni koji dobro upravljaju, ali, nažalost, nismo dobili podršku za to u Narodnoj skupštini", rekao je Brčkalo.

On je ocijenio da je sistem u Srpskoj poražen i da pojedinci, nažalost, odlučuju o svemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije