BiH

Stevandić: Šamar svima koji opstruišu dejtonsku BiH

Stevandić: Šamar svima koji opstruišu dejtonsku BiH
Foto: Srna | Stevandić: Šamar svima koji opstruišu dejtonsku BiH

BANJALUKA – Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je odluka Evropskog savjeta o početku pregovora velika pobjeda Republike Srpske, ali i "šamar" nelegalnom Kristijanu Šmitu.

"Ovo je 'šamar' i svima koji su na bilo koji način pokušali da opstruišu dejtonsku BiH, koju čine dva entiteta i tri konstitutivna naroda", rekao je Stevandić.

Dodaje da nije veliki obožavatelj Evropske unije, ali da ulaskom u EU možemo izbjeći potencijalno neke nove sukobe, mada, kako je kazao osjeća i strah da bi druga strana mogla sve ovo razvaliti putem nametanja nekakvih zakona, što je u potpunoj suprotnosti sa načinom na koji su otvoreni pregovori.

"To je opasno i treba da bude unaprijed optuženo i raskrinkano", rekao je Stevandić i u tom kontekstu naglasio da sve što bude u budućnosti "na nagovor ambasadora, a prvenstveno ako nelegalni Šmit pokuša nešto da donese", predstavlja opstrukciju pristupanja EU i nedozvoljavanje narodima u BiH da se dogovore, žive u miru i konsenzusom donose odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije