BiH

Stevandić: Želimo da pokažemo srpsko jedinstvo i sabornost

Stevandić: Želimo da pokažemo srpsko jedinstvo i sabornost
Foto: Srna | Stevandić: Želimo da pokažemo srpsko jedinstvo i sabornost
Srna

GRADIŠKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je večeras u Gradišci da je muzičko-scenska manifestacija "Nebesko je uvijek i dovijeka", u organizaciji Gradskog odbora ove stranke, posvećena srpskoj nacionalnoj kulturi identitetu i narodu u Crnoj Gori.

"Ovo je i početak naše političke kampanje u kojoj želimo da pokažemo srpsko jedinstvo i sabornost", naglasio je Stevandić.

On je najavio da će Ujedinjena Srpska sutra u Trebinju prvi put na ovim prostorima organizovati skup na kojem će se zajedno obratiti srpski političari iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore - potpredsjednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS-a Veroljub Arsić, šef Poslaničkog kluba DF-a u Skupštini Crne Gore Milutin Đukanović i funkcioneri Ujedinjene Srpske.

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić istakao je da Ujedinjena Srpska ovom manifestacijom šalje poruke simpatizerima, građanima, ali i političkim suparnicima da je Srbima najpotrebnije jedinstvo.

"Želimo da ukažemo da nije sve puko traženje glasova pred izbore i da političko djelovanje može biti drugačije, da se svi takmiče u djelima, a ne samo kritikom svega i svačega. Mi smo počeli sa kulturom", rekao je Dunjić, koji je i predsjednik Gradskog odbora ove stranke u Gradišci.

U programu manifestcije "Nebesko je uvijek i dovijeka" nastupila je srpska glumica Ivana Žigon, koja je istakla da joj je uvijek drago kada je pozovu iz Republike Srpske koju smatra najvećom srpskom pobjedom u savremenoj istoriji.

"Srećana sam kad god mogu da pronosim poruke naših pradedova i pevam pesmu `Onamo, onamo`, koja je posvećena ljudima u Crnoj Gori u kojoj je moj pradeda bio predsednik Vlade. To je program koji je posvećen i našim precima, koji nas uče i kako u današnjem teškom vremenu da živimo i sačuvamo svoj duh", rekla je Žigonova.

Na manifestaciji su nastupili i pobjednici takmičenja "Ja imam talenat" na guslama i harmonici Bojana i Nikola Peković, te ženski pjevački ansambl Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Gradiška "Bele rade".

Rukovodilac ansambla "Bele rade" Jovana Kodić, koja je i predsjednik Aktiva žena Ujedinjene Srpske Gradiška, navela je da su se predstavili sa četiri srpske etno pjesme, te naglasila da su ovakve manifestacije veoma značajne za očuvanje kulture srpskog naroda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije