BiH

Stevanović: Posjeta Đukanovića ne bi doprinijela miru

Stevanović: Posjeta Đukanovića ne bi doprinijela miru
Foto: Arhiva | Stevanović: Posjeta Đukanovića ne bi doprinijela miru

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika Demosa u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović rekla je večeras u Banjaluci da posjeta BiH predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića ne bi doprinijela miru i stabilnosti.

"Važna je dobra saradnja sa susjednim zemljama, ali usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori je izazvalo žestok otpor srpskog naroda u ovoj zemlji. Zato posjeta Đukanovića BiH ne bi bila dobra", rekla je Stevanovićeva na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je istakla da su regionu potrebni mir i saradnja.

"Nadam se da će vlast u Crnoj Gori povući navedeni zakon i da će proevropsku opredijeljenost pokazati poštujući prava svih naroda", dodala je Stevanovićeva.

Govoreći o Fronteksu, Stevanovićeva je navela da među migrantima ima ekstremista što je opasnost za Srpsku i BiH, te je zato srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u svemu postupio odgovorno.

"Zadatak BiH jeste da bude zaštićena bezbjednost građana. BiH je opredijeljena za saradnju sa EU i Fronteksom, ali u ponuđenom sporazumu nije dobro što bi bile raspoređene snage između BiH i Hrvatske jer bi BiH imala povećan broj migranata i postala prihvatni centar", kaže Stevanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije