BiH

Strika: Pozvaćemo na odgovornost zbog omogućavanja registrovanja SPS-a

Strika: Pozvaćemo na odgovornost zbog omogućavanja registrovanja SPS-a
Foto: Srna | Strika: Pozvaćemo na odgovornost zbog omogućavanja registrovanja SPS-a

BANJALUKA - Pravni tim Socijalističke partije (SP) uputiće upite i pozvati na odgovornost one koji su omogućili registrovanje Socijalističke partije Srpske (SPS), nakon što su to odbila četiri suda u Srpskoj, rekao je danas portparol SP-a Davor Strika.

"Kako je moguće da su četiri suda u Srpskoj odbila registrovanje partije pod tim imenom, dok je to prihvatio jedan sud u Bijeljini", upitao je Strika, koji je i predsjednik Aktiva mladih SP-a.

Prema njegovom mišljenju, SPS čini "interesna grupacija koja doživljava vlast kao plijen i način na koji može zadovoljiti lične interese".

"Najoštrije osuđujemo istup bivših članova SP-a koji su jučerašnjim predstavljanjem SPS-a grubo uzurpirali i zloupotrijebili ime SP-a", rekao je Strika na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da je SP jedina partija ljevice u Srpskoj i BiH formirana prije 27 godina, te istakao da zasad nijedan gradski ili opštinski odbor SP-a nije pristupio SPS-u, niti ijedan funkcioner.

"SP jedina ima sestrinske odnose sa Socijalističkom partijom Srbije", rekao je Strika i naveo da zabrinjava što je novoosnovana partija prvi dan svog djelovanja, kako kaže, prekršila odredbe Vlade Srpske o zabrani javnog okupljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije