BiH

Pratite nas na Google news

Stručnjaci UN: BiH prijeti nestanak

Stručnjaci UN: BiH prijeti nestanak
Stručnjaci UN: BiH prijeti nestanak
Srna

NJUJORK - BiH, Makedonija i Rusija nalaze se među deset država koje bi mogle nestati ako ne bude povećana trenutna stopa nataliteta, procjena je tima istraživača iz UN.

Prema  kalendaru nestanka čovječanstva, nestanak prijeti i Rumuniji, Mađarskoj, Malti, Slovačkoj, Makau, Hong Kongu i Singapuru.

Istraživači tvrde da će posljednji stanovnik Rusije umrijeti 2888. godine, što je za oko 800 godina, dok će Ukrajina doživeti istu sudbinu 400 godina kasnije, prenose "Ria Novosti".

Kada je riječ o SAD, to će se dogoditi mnogo kasnije, tek za 100.000 godina.

Prema ovoj procjeni, među državama koje će nestati posljednje, osim  SAD, su i Norveška, Francuska, Azerbejdžan, Tunis, Djevičanska ostrva, Sveta Lucija,  Južna Koreja,  Australija i Antili.

Stručnjaci UN smatraju da neke zemlje neće nestati. Prije svega, to su države u Africi, na Bliskom istoku, osim Irana, te zemlje centralne Azije i Kakvaza.

Državama kao što su Avganistan, Pakistan, Indija, Monoglija, Indonezija, Filipini, kao i većina država Latinske Amerike, osim Brazila i Čilea, ne prijeti nestanak.

UN redovno objavljuje ovakve podatke pod nazivom "Istraživanja o svjetskoj populaciji". Istraživači nakon proračuna na osnovu trenutne stope nataliteta utvrđuju za svaku zemlju datum smrti posljednje žene, što označava kraj reprodukcije populacije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije