BiH

Sud BiH poništio odluku o imenovanju zastupnika pri sudu u Strazburu

Sud BiH poništio odluku o imenovanju zastupnika pri sudu u Strazburu
Foto: Ilustracija | Sud BiH poništio odluku o imenovanju zastupnika pri sudu u Strazburu
Srna

SARAJEVO - Sud BiH poništio je odluku o imenovanju zastupnika Savjeta ministara pri Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu Belme Skalonjić i njenog zamjenika Sandre Malešić jer je utvrđeno da nisu ispunjavale uslove za ove pozicije.

Poništenje odluke je sada stavilo pod znak pitanja da li su kredibilni sporovi pred ovim međunarodnim sudom u kojima su učestvovale Skalonjićeva i Malešićeva, prenosi "Večernji list", izdanje za BiH. 

List navodi da je direktor Agencije za državnu službu Neven Akšamija, blizak SDA, sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihom Borovac Skalonjićevu postavio na tu poziciju, kršeći sve procedure, pa čak i stav Savjeta ministara. 

Sud BiH je 20. juna donio presudu u korist bivše zastupnice BiH Fikrete Ibrahimović jer je utvrdio da je komisija koja je sprovodila konkurs, a zatim i Odbor za žalbe, povrijedila postupak, a zatim se oglušili o zaključke Savjeta ministara iz 2016. godine kada je naloženo poništavanje konkursa za imenovanje i obnovu postupka. 

U drugom upravnom postupku 20. jula je donesena odluka o poništavanju konkursne procedure i utvrđena lista uspješnih kandidata.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije