BiH

Sud odbio predložene mjere zabrane za Mektića

Sud odbio predložene mjere zabrane za Mektića
Foto: N.N. | Sud odbio predložene mjere zabrane za Mektića

SARAJEVO - Sud BiH odbio je mjere zabrane koje je Tužilaštvo predložilo za bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, koga optužnica tereti za zloupotrebu položaja.

Tužilaštvo BiH tereti Mektića za zloupotrebu položaja, a optužnica je podignuta i protiv bivšeg šefa njegovog kabineta Igora Golijanina, Samira Agića u svojstvu pomoćnika ministra u Ministarstvu bezbjednosti i Edina Garaplije u svojstvu odgovornog lica i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija "INZA" Sarajevo.

Predloženo je da se zabrani sastajanje sa svjedocima, telefonski kontakt, kao i kontakt putem posrednika na udaljenosti od 100 metara, te komuniciranje sa svim štampanim i elektronskim medijima, kao i javno obraćanje o činjenicama iz ovog slučaja.

Tužilaštvo se žalilo na ovu odluku, ali je Sud BiH odbacio žalbu, prenosi portal "Kliks".

Mektićev advokat Senka Nožica izjavila je da ne postoji zakonski osnov za određivanje mjera, te da je optužnica montirana.

Prema navodima optužnice, oni su prilikom realizovanja međudržavnog Projekta prekogranične saradnje u vatrogastvu vrijednog 198.454 evra, koji je finansirala Delegacija EU u BiH, zloupotrebom položaja i ovlaštenja počinili krivično djelo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije