BiH

Pratite nas na Google news

Sud presudio: Mektić mora isplatiti 3.500 maraka Jukićevoj

Sud presudio: Mektić mora isplatiti 3.500 maraka Jukićevoj
Foto: N.N. | Sud presudio: Mektić mora isplatiti 3.500 maraka Ružici Jukić
Srna

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu naložio je ministru bezbjednosti Draganu Mektiću da isplati potpredsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Ružici Jukić 3.500 KM na ime nematerijalne štete zbog klevete nanesene u emisiji "Pošteno" Federalne TV (FTV), kao i drugim izjavama u medijima.

Kako se navodi u obrazloženju presude koja je dostavljena Srni, Mektić je obavezan da isplati i troškove postupka u iznosu od oko 1.200 KM.

Opštinski sud u Sarajevu obavezao je Mektića da o svom trošku objavi izreku presude na FTV, i portalima Oslobođenje, BNTV, "Slobodna Bosna" i "Dnevno.ba" u roku 30 dana.

Ministar bezbjednosti BiH rekao je Jukićevoj u emisiji "Pošteno" FTV, emitovane 6. marta prošle godine, da je frizer, da ne poznaje zakon, da joj je vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH rodica koju štiti od napada na rad Tužilaštva, da mrzi Srbe i da je nacionalista, te da je davala sugestije sudiji Lejli Fazlagić da podnese ostavku, nakon čega je Jukićeva podnijela tužbu protiv njega.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije