BiH

Sud u Turskoj odobrio da se Selmir Mašetović vrati u BiH

Sud u Turskoj odobrio da se Selmir Mašetović vrati u BiH
Foto: Klix.ba | Sud u Turskoj odobrio da se Selmir Mašetović vrati u BiH

ANKARA - Selmir Mašetović, koji je kao student uhapšen u Turskoj u maju prošle godine pod optužbom da je pripadnik pokreta Fethulaha Gulena koji turski vlasti smatraju terorističkom organizacijom, dobio je dozvolu da se može vratiti u BiH iako proces protiv njega još nije završen, saznaje Klix.ba.

Sud u Ušaku danas je donio odluku da se ukida zabrana napuštanja Republike Turske. To znači da će se Mašetović nakon završetka administrativnih formalnosti moći vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

Datum nastavka suđenja nije poznat, ali svakako da ukidanje zabrane napuštanja države u kojoj je uhapšen predstavlja pozitivan signal u nastavku slučaja.

Kako saznaje Klix, još jedan muškarac koji je uhapšen pod sličnim okolnostima kao Selmir, zbog saradnje sa Tužilaštvom je dobio uslovnu kaznu.

Podsjetimo, Mašetović je nakon hapšenja jedno vrijeme bio u pritvoru, a zatim mu je sud u Ušaku naložio da se do kraja suđenja jednom sedmično mora javljati policijskoj stanici uz zabranu napuštanja teritorije Republike Turske.

(klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije