BiH

Suđenje Dodiku i Lukiću: Građani se okupljaju pred Sudom BiH (FOTO)

Suđenje Dodiku i Lukiću: Građani se okupljaju pred Sudom BiH (FOTO)
Foto: Nedžad Uglješa | Suđenje Dodiku i Lukiću: Građani se okupljaju pred Sudom BiH (FOTO)

SARAJEVO – Uoči nastavka suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske i Milošu Lukiću, vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika RS", protiv kojih se vodi proces pred Sudom BiH, veliki broj građana već je stigao ispred ove pravosudne institucije, kako bi Dodiku i Lukiću dali podršku.

Početak ročišta zakazan je za 13 časova, a podsjećanja radi, predmet protiv Dodika i Lukića je razdvojen, ali je za danas zakazan u istom terminu.

Na današnje ročištu trebalo bi da svjedoče četiri inspektora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji su bili na pretresu u Banjaluci, odnosno koji su izuzimali dokumentaciju iz prostorija Službenog glasnika.

A uoči nastavka suđenja, Goran Bubić, advokat apredsjednik Srpske Milorada Dodika rekao je da nije praksa sudova da pozivaju inspektore da svjedoče, dok je Dodik ponovio da na ročište ide da bi pokazao kako je sve ovo apsurdna situacija.

Miljkan Pucar, advokat Miloša Lukuća, naveo je da samim tim što su predmeti zakazani u isto vrijeme daje za pravo da se očekuje kako će postupak ponovo biti spojen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije