BiH

Sutra sjednica Predsjedništva BiH

Sutra sjednica Predsjedništva BiH
Foto: Fena | Sutra sjednica Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sutra bi trebalo razmatrati Ugovor o finansiranju (Koridor 5C Mostar Jug) između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke (EIB) i Ugovor o finansiranju (Koridor 5C Zenica Sjever) između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke (EIB).

Na dnevnom redu sjednice je, između ostalog, i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o ekonomskoj saradnji Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije, kao i poziv predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću za učešće na Summitu EU - zapadni Balkan, koji će biti održan u Sofiji, 17. maja.

Takođe, trebali bi biti razmatrani - Izvještaj o radu Ministarstva odbrane BiH  i Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2017. godinu te Izvještaj o radu Agencije za osiguranje depozita za 2017. godinu i Finansijski plan za 2018. godinu, kao i Informacija o usvojenim izvještajima o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne organizacije BiH i Izvještaj ovlaštenog međunarodnog revizora.

Na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH su i Ratifikacija Protokola o saradnji u oblasti obrazovanja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, kao i davanje odobrenja za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) i Privredne komore Regije Prahova (CCIPH), te Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije o razmjeni i međusobnoj zaštiti tajnih podataka i Protokola između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Italije o provođenju Sporazuma između Evropske zajednice i BiH o readmisiji lica koja borave bez dozvole,

Predsjedništvo bi se trebalo izjasniti i u vezi s ratifikacijom Protokola o saradnji Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske u traženju nestalih lica, te Ugovora o osnivanju prometne zajednice između Evropske unije i stranaka potpisnica iz jugoistočne Evrope: Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Bivše jugoslovenske Republike Makedonije, Crne Gore, Republike Srbije i Kosova, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije