BiH

Svađa poslanika u NS RS: Sasvim normalne stvari u žaru parlamentarne borbe

Svađa poslanika u NS RS: Sasvim normalne stvari u žaru parlamentarne borbe
Foto: Arhiva N.N | Svađa poslanika u NS RS: Sasvim normalne stvari u žaru parlamentarne borbe

BANJALUKA – Sam kraj višesatne rasprave о Prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa danas je u Narodnoj skupštini RS obilježio nesvakidašnji verbalni sukob Miroslava Brčkala, šef Kluba poslanika PDP-a sa Radovanom Viškovićem, šefom Kluba SNSD-a.

Kako su to novinari uspjeli primijetiti, a prije gašenja tona sa sjednice, Brčkalo i Višković su se verbalno sukobili u vezi s pitanjima neravnomjernog razvoja RS o kojima su poslanici replicirali, te su se “pomrškali”, pa je potpredsjednik Narodne skupštine Sonja Karadžić-Jovičević bila primorana proglasiti kratku pauzu.

No, nešto poslije toga na zajedničkoj konferenciji za novinare i jedan i drugi su poručili kako su to „sasvim normalne stvari u žaru parlamentarne borbe“, te da se ništa posebno nije dogodilo.

Nakon pauze ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić u završnoj riječi o ovom zakonu rekao je da je opšti interes RS da oblast koncesija bude uređena, te da Vlada RS teži deregulaciji, „što je jedan od osnovih ciljeva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije